Costa Calida
Filtrera
Sovrum (antal)
Storlek (kvm)
Pris (EUR)

Costa Cálida

Costa Cálida eller Murciaprovinsen i sydöstra Spanien, söder om Costa Blanca, är en av de sista orörda landsdelarna längs spanska Medelhavskusten. Berg och stora skogar övergår till små öknar och bördiga slätter med frukt- och grönsaksodlingar, som möter upp mot det kristallklara Medelhavet med milsvida sand- och klippstränder.

Costa Cálida har en rik historia med många kulturskatter. Hit färdades kartager och romare, liksom morerna och visgoterna. Det nya lever sida vid sida med det gamla. I Murciaregionen finns nya universitet och storslagna katedraler, högst tidsenliga städer och tusentals år gamla boplatser, allt knyts samman med de allra modernaste transportvägarna ut mot omvärlden.

I den norra delen av Costa Cálida lligger en rad små charmiga städer som ett pärlband utmed lagunen Mar Menor med vackra strandpromenader och fina sandstränder.
En speciell attraktion är landtungan La Manga, som sträcker sig 22 kilometer rakt ut i havet och på så sätt avgränsar innerhavet Mar Menor.

De goda väderförutsättningarna vid innerhavet Mar Menor med många soltimmar och hög salthalt i vattnet har skapat en sjö, La Puntica i Lo Pagan, som har en lera som är känd för sina medicinska effekter. Leran har höga halter av bl a kalcium, magnesium och kalium som ger en läkande effekt på många åkommor och sjukdomar.

Utmed Costa Cálida har det under senare år även byggts ett stort antal golfanläggningar med ett unikt boende i anslutning.

Låt oss leta!

Lämna över ditt sökande av en bostad i utlandet till oss!

Skriv in dina sökkriterier här så kontaktar vi dig inom 24 timmar!

Läs mer

Senast inkomna Utland

Avd. Habana 12
Ett stenkast från stranden
Arona, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
4 rum, 82 kvm
367 500 EUR
Nybyggda lägenheter i centrala Torrevieja!
Cibeles! Nybyggda lägenheter i centrala Torrevieja.
Torrevieja - Torrevieja, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
3 rum, 50 kvm
123 950 EUR
Avenida Diego Ramirez Pastor
Välskött lägenhet i stan med utsikt över poolområde
Torrevieja - Torrevieja, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
4 rum, 56 kvm
99 000 EUR