SOS Barnbyar

Sedan sommaren 2017 skänker alla mäklare på SkandiaMäklarna 100 kronor per förmedlad bostad till SOS Barnbyar.

 

SkandiaMäklarnas samarbete med SOS Barnbyar har resulterat i ett nybyggt hem för en barnbyfamilj i Bolivia. Samarbetet omfattar även drift av huset och på sikt förhoppningsvis fler nya hem, som kan möjliggöra ett bättre liv för utsatta barn och ungdomar.

 

Sedan sommaren 2017 skänker alla mäklare på SkandiaMäklarna 100 kronor per förmedlad bostad till SOS Barnbyar. Under november och december 2018 skänktes även ett extra bidrag för varje utförd bostadsvärdering. Löftet är att försöka donera minst en miljon kronor per år, och gärna mer än så, för att bidra till SOS Barnbyars fantastiska insatser för utsatta barn och ungdomar.

SkandiaMäklarna samarbetar också med SOS Barnbyar i olika lokala aktiviteter och engagemang.

SOS Barnbyar om samarbetet med SkandiaMäklarna

SOS Barnbyar driver en integrerad barnby inom projektet Plan 4000 i Santa Cruz, Bolivia, som SkandiaMäklarna stöttar. I barnbyn får de barn som inte kan bo kvar hos sina familjer, eller som inte har någon familj kvar, ett hem och en familj. Att integrera barnbyar i närsamhället är ett sätt att göra familjerna mer delaktiga i samhällslivet, så att det inte blir ett så stort steg för barnen den dag de flyttar hemifrån.

Antal barn och unga i barnbyn: 159.

16 barn har återförenats med sin biologiska familj eller släkt under 2018. Det har även byggs fem nya hus till barnbyfamiljerna.

Vi återförenar bara barn med sin biologisdka familj eller lsäkt om det är för barnets bästa och om barnen själva vill det. Vi följer alltid upp för att se till att barnet har det bra och familjen har möjlighet att få stöd av oss genom vårt familjestärkande program.