SOS Barnbyar

SkandiaMäklarna har ett nära samarbete med SOS Barnbyar, som bland annat innebär att vi alltid donerar 100 kronor per förmedlad bostadsaffär. Under november och december skänker vi dessutom 100 kr per genomförd kostnadsfri värdering.

Ta del av vår integritetspolicy

Barnbyn vi stöder ligger i staden Santa Cruz i Bolivia. Här bor idag 55 barn och ungdomar i åldrarna 2–20 år, som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina biologiska föräldrar – eller som inte har någon familj alls.

Vårt löfte är att försöka donera minst en miljon kronor per år, och gärna mer än så, till SOS Barnbyars viktiga verksamhet.


Din bostadsvärdering gör skillnad

När du låter oss göra en kostnadsfri värdering av din bostad under november eller december bidrar du alltså till att utsatta barn kan få ett hem. Du får samtidigt möjlighet att diskutera ditt boende och dina framtidsplaner med ett proffs, på plats hemma hos dig. Värderingen och mötet brukar ta ungefär en timme. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar in en tid som passar.

Samarbetet omfattar mer än pengar

Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna, är stolt över satsningen och berättar att den inte bara handlar om ekonomiska bidrag:

- Vårt samarbete med SOS Barnbyar omfattar både pengar och personligt engagemang. I april 2019 reste jag och ett team från SkandiaMäklarna iväg för att besöka ”vår” barnby i Bolivia och med egna ögon se vilken enorm förbättring det innebär för barnen att få ett hem och bli en del av en familj. Det kändes verkligen i hjärtat att vi gör något viktigt!

Kärlek och trygghet för en bättre framtid

SOS Barnbyar är glada och tacksamma över samarbetet med SkandiaMäklarna. Kristoffer Wihed är ansvarig för samarbetet från organisationens sida och berättar hur betydelsefullt det är för barnen och ungdomarna att få ett hem och en familj:

- Barnen får växa upp i en familj, där de får en trygg och kärleksfull uppväxt. Där får de växa upp till självständiga vuxna som i sin tur påverkar, stärker och tar hand om sin omgivning. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en tryggare värld.

Fakta om samarbetet med SOS Barnbyar

Den barnby som SkandiaMäklarna stöder ligger i staden Santa Cruz i Bolivia i mellersta Sydamerika. Här bor ungefär 50 barn och ungdomar i åldrarna 2 - 20 år, som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina biologiska föräldrar eller som inte har någon familj.

Barnbyn är integrerad och delaktig i det lokala samhället, vilket underlättar när barnen och ungdomarna har blivit stora nog att flytta hemifrån för att börja jobba eller studera.

Med hjälp av stödet från bland annat SkandiaMäklarna har nya hus för barnbyfamiljer kunnat byggas och drivas. SkandiaMäklarnas förhoppning är att byn ska kunna växa vidare, med ytterligare hus och familjer, så att fler utsatta barn kan få bättre förutsättningar i livet.

Läs mer på SOS Barnbyars webbplats