Ralph Welin

Ralph Welin

Fotograf
ralph.welin [at] skandiamaklarna.se

Ralphs roll på kontoret är ganska unik. SkandiaMäklarna är det enda mäklarföretaget i Västerås med en egen, anställd fotograf. Anledningen? Jo, för att riktigt bra foton är ett av de absolut viktigaste verktygen när det gäller att väcka intresse för, och sälja, bostäder. Ralph jobbar nära ihop med både mäklarna och kunderna för att bildmaterialet ska bli så säljande och realistiskt som möjligt.
 
Vardagen som fotograf skiljer sig en hel del från mäklarkollegornas. På förmiddagen är Ralph oftast ute och plåtar, och sedan redigerar han bilderna på eftermiddagen. Allt för att få fram ett riktigt bra bildmaterial för publicering på webben och i tryckta prospekt. Slutresultatet blir klart bättre när fotografen själv redigerar sina bilder, istället för en extern redigerare som varken har sett motiven på plats eller hört kundens önskemål, och därför inte kan förstå helheten i objektspresentationen på samma sätt. 
 
Det är lätt att gissa vad Ralph gillar att göra på sin fritid. Fast då undviker han oftast hus och riktar objektivet mot annat. Fotointresset har funnits där så länge han kan minnas. Tidigare var han frilansare, men som anställd fotograf blir han en lika naturlig som effektiv del i både teamet och försäljningsprocessen. När kameran är avstängd håller Ralph gärna igång med träning och träffar vänner.