Vår syn på kvalitet

Vi på SkandiaMäklarna har sedan starten 1980 arbetat målmedvetet med att erbjuda bostadssäljare och köpare en högre kvalitet på fastighetsmäklartjänster än andra fastighetsmäklare i branschen. Så vad är då egentligen vår syn på kvalitet? 
Kvalitet för oss är när vi har gjort våra kunder nöjda. I det kan ligga ett högt försäljningspris, en smidig process utan några konstiga överraskningar, eller en mäklare som var lyhörd och som hörde av sig med jämna mellanrum. För oss är listan lång på de krav vi ställer på våra mäklare, men så är vi inte heller en vanlig mäklare. Vi är kvalitetsmäklare.  

Vi har nöjdare kunder
För SkandiaMäklarna är hög kundnöjdhet någonting självklart. Därför är vi extra stolta när vi läser Svenskt Kvalitetsindex (SKI’s) rapport och ser att SkandiaMäklarna som enda bolag i branschen ökar i kundnöjdhet.
Svenskt Kvalitetsindex (SKI) är ett system för att mäta och analysera hur de faktiska kunderna och andra användare bedömer varor och tjänster i Sverige. I undersökningen av fastighetsmäklarföretag ingår totalt 1 200 personer som har erfarenhet av att köpa eller sälja en bostad.

Läs mer om Svenskt Kvalitetsindex (SKI’s) rapport här.

Våra mäklare

Vi rekryterar bara de bästa. För oss är det mycket viktigt att alla våra medarbetare har rätt inställning, engagemang och inte minst känsla för kvalitet. Alla nya SkandiaMäklare måste gå vår omfattande introduktionsutbildning. Då går vi bland annat igenom SkandiaMäklarmetoden som är ett fundament för att kunna leverera branschens bästa mäklartjänst.

Vår metod

Hur kan vi säkerställa att våra kunder får hög kvalitet i varje moment genom hela bostadsprocessen? Svaret är genom vår metod – SkandiaMäklarmetoden. Vi har gått igenom alla steg våra mäklare måste göra enligt lag, men även lagt till flera moment i varje del som vi vet är viktiga för både våra säljare och köpare. Alla SkandiaMäklare är certifierade och arbetar enligt SkandiaMäklarmetoden.  

Trygghet i budgivningen

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag och innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och till övriga budgivare. Om du som köpare, säljare eller spekulant har synpunkter på budgivningens riktighet kan du alltid vända dig till Villaägarnas kvalitetskontrollant som objektivt kvalitetssäkrar budgivningen.

Vår marknadsföring

Marknadsföringen är viktig, inte bara för oss som företag men också för våra kunder, inte minst säljarna. Vi har ett modernt, genomtänkt och unikt marknadsföringskoncept som gör att vi når ut till rätt målgrupp med rätt känsla och argument.

Nöjda kunder

I 20 år har vi följt upp våra kunder genom att fråga både säljare och köpare vid varje affär vad de anser om vår kvalitet, service och kunskap i bostadsaffären. Idag kan vi stolt säga att 95% av våra kunder är nöjda eller till och med mycket nöjda. Vi har lärt oss mycket genom våra kundutvärderingar som hjälpt oss att fokusera på rätt saker och även sporrat oss till att bli ännu bättre. Men vi är inte helt nöjda förrän vi har 100% nöjda kunder.

Rekommenderade av Villaägarnas Riksförbund
Som ett bevis på att vår tjänst håller högsta kvalitet är vi som enda mäklarkedja rekommenderade av Villaägarnas Riksförbund. De har noga genomlyst våra processer innan kvalitetsstämpeln kunde delas ut.