2013-08-14

Trendbrott för sommarens bostadsmarknad

Traditionellt sjunker bostadsmarknaden markant under sommarmånaderna för att dra igång lagom till skolstarten i mitten av augusti. Sommarens bostadsmarknad avstannade dock aldrig utan fortsatte med betydligt fler gjorda bostadsaffärer jämfört med samma period ifjol. Det visar statistik från SkandiaMäklarna vars totala juliförsäljning ökade med 15 procent jämfört med förra året.


De flesta av SkandiaMäklarnas lokalkontor ute i landet vittnar om en betydligt bättre juli månad än tidigare år. I vissa områden har försäljningssiffrorna varit exceptionella, som exempelvis i Mälardalen och vissa delar av Stockholm, där sommarförsäljning har ökat kraftigt jämfört med i fjol. SkandiaMäklarna har även noterat en ökad försäljning av nyproducerade bostäder och bostäder i Spanien under perioden.

– Det här ett trendbrott som tydligt visar att det går bra att göra bostadsaffärer mitt i sommaren! Både köpare och säljare har att vinna på en mer balanserad bostadsmarknad som är jämnare fördelad över året. Under sommaren har många dessutom mer tid för sin bostadsaffär, och kan överväga sina beslut och därför ta klokare och mer genomtänkta beslut, säger Fredrik Helmstrand, VD för SkandiaMäklarna.

För mer information kontakta:
Fredrik Helmstrand, VD SkandiaMäklarna 0733- 679900
fredrik.helmstrand@skandiamaklarna.se
Andreas Mühlich, marknadschef, SkandiaMäklarna, 08-410 825 11, 0734-42 46 32
andreas.muhlich@skandiamaklarna.se

SkandiaMäklarna är en av Sveriges största fastighetsmäklarkedjor med cirka 430 medarbetare på 78 kontor. SkandiaMäklarna särskiljer sig genom hög kunskap inom såväl försäljning, marknadsföring som lokalkännedom. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende. Läs mer på https://www.skandiamaklarna.se