2015-08-20

SkandiaMäklarnas sommarkampanj bäst i branschtävling

I Blocket Bostads premiäromgång av Mäklarcupen kammar SkandiaMäklarna hem vinsten. Det innebär att deras reklamkampanj, som synts på Blocket Bostad under sommaren, har fått bäst respons från besökarna jämfört med konkurrerande annonsmaterial.

Mäklarcupen 2015 startade 13 juli och avslutades 5 augusti.  Sammanlagt deltog åtta av landets största mäklarkedjor i utmaningen att skapa den mest engagerade annonskampanjen.
Annonsmaterialet har kontinuerligt bedömts utifrån bostadssäljarnas respons. Blocket Bostads analysavdelning har bland annat mätt observation, tydligheten i budskapet, liking, och köpintention. Segraren är SkandiaMäklarna vars kampanj handlat om att visa upp fina och eftertraktade bostäder.

– Det känns så klart jättekul att vi vann tävlingen. Det är ett bevis på att vi tänkte rätt från början och att vår tes om att rätt exponering och marknadsföring av bostäder verkligen fungerar. Vi gjorde precis likadant som vi alltid gör när vi ska hjälpa våra kunder att sälja sina bostäder, bra bilder som är rätt exponerade i rätt kanal gör att många blir intresserade och det leder till bättre avslut. Idé och layout till kampanjen gjorde vi själva på marknadsavdelningen, säger Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna.

Sammanslaget har alla tävlingsbidrag visats 2,8 miljoner gånger och observerats av cirka 400 000 personer*.

– Alla deltagare är vinnare. Perioden är viktig att nyttja då många potentiella säljare går i tankar kring val av mäklare inför augusti, säger Marcus Surtén, försäljningschef på Blocket Bostad.

SkandiaMäklarna vinner hela 200 000 kr i värde att annonsera för på Blocket.

¬¬Övriga deltagare:

  • Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
  • ERA
  • Husman Hagberg
  • Mäklarringen
  • Mäklarhuset
  • Widerlöv & Co
  • Svenska mäklarhuset

För mer info vänligen kontakta:
Linnéa Aguero, pressansvarig Blocket Bostad, 0725-03 32 31,linnea.aguero [at] blocket.se"> linnea.aguero [at] blocket.se
Andreas Mühlich, marknadchef SkandiaMäklarna, 08-410 825 11, andreas.muhlich [at] skandiamaklarna.se

*Blockets analysavdelning