2018-06-12

SkandiaMäklarna och Landgren ritar om mäklarkartan i Skåne

SkandiaMäklarna och Landgren storsatsar genom att gå samman och lägger därmed grunden för en gemensam tillväxtresa i Skåne. Landgren blir genom affären SkandiaMäklarnas största franchisetagare med tio distrikt i sydvästra Skåne.

SkandiaMäklarnas expansionsstrategi att växa genom strategiska franchiseavtal med starka lokala spelare, ritar i ett slag om fastighetsmäklarkartan i Skåne, när Landgren flaggar om och blir SkandiaMäklarna Landgren.

- Vi ser fram emot att bli en del av den ledande kvalitetsmäklaren SkandiaMäklarna och att fortsätta vår tillväxtresa i denna nya form. Det är med glädje vi tar oss an utmaningen att bygga SkandiaMäklarna här nere i sydvästra Skåne och vi kommer göra det tillsammans genom att kombinera den entreprenörsanda och genuina vilja att hjälpa människor som båda parter delar, säger Peter Landgren, vd på Landgren.

SkandiaMäklarna, som i veckan klättrat till andra plats på SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) årliga undersökning om kundnöjdheten hos olika fastighetsmäklare*, ämnar fortsätta växa genom strategiska samarbeten med starka lokala aktörer som är experter på den lokala marknaden.

- Landgren är utan tvekan bäst i sydvästra Skåne så vi är stolta och glada över att ha nått en överenskommelse. Med sin starka position och höga förtroende bland skåningarna möjliggör samarbetet med Landgren att vi kan utveckla affären i Skåne på ett helt nytt sätt. Vi ser fram emot att välkomna Landgren till SkandiaMäklarna-familjen och vi ska fortsätta hjälpa säljare och köpare att göra framgångsrika fastighetsaffärer, säger Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna.

Landgren har 63 anställda och en stark ställning i Skåne. SkandiaMäklarna finns i hela Sverige och i delar av Spanien och har idag 100 kontor med 500 medarbetare. Att vara den ledande kvalitetsmäklaren är något som ligger i linje med både Landgrens och SkandiaMäklarnas vision.

- SkandiaMäklarnas franchisetagare i Malmö förvärvas och går ihop med Landgren. Det är två starka varumärken som går samman och det innebär att vi inledningsvis behåller båda namnen och flaggar om verksamheten i sydvästra Skåne till SkandiaMäklarna Landgren, säger Henrik Olausson.

* https://www.expressen.se/dinapengar/lista-fastighetsmaklarna-med-flest-nojda-kunder/

För mer information, kontakta:

Henrik Olausson, VD SkandiaMäklarna, 0733-67 98 00, henrik.olausson@skandiamaklarna.se
Peter Landgren, VD, Landgren, 070-697 42 32, peter@landgren.com

SkandiaMäklarna är en nationell premiummäklare som levererar hög kvalitet och har 500 medarbetare på 100 kontor. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende med verksamhet i Sverige och Spanien. Läs mer på https://www.skandiamaklarna.se

Landgren är mäklarbyrån som förmedlar villor, bostadsrätter, nyproduktion, fritidshus, gårdar och kommersiella fastigheter i sydvästra Skåne. Landgren har kontor och mäklare i alla delar av Malmö, Bara, Lund, Lomma, Kävlinge, Eslöv, Höör, Trelleborg, Landskrona och Höllviken. Läs mer på www.landgren.com