2013-09-19

SkandiaMäklarna lanserar ny sajt

I dagarna lanserar SkandiaMäklarna en ny webbsida på https://www.skandiamaklarna.se. Den nya sajten är responsiv, vilket innebär att layouten ser likadan ut oberoende om besökaren surfar från dator, en mobil eller läsplatta. Tanken är att sidan, utöver att vara mer användarvänlig, ska ge en magasinkänsla med mer bilder och mindre text.

Istället för att skapa en särskild mobilsajt har SkandiaMäklarna, tillsammans med design & UX-byrån Strawberry Hill, valt att satsa på en sajt med responsiv design där layouten anpassas efter besökarens skärmupplösning. Målsättningen har varit att skapa ett gränssnitt som är så användarvänligt att besökaren till fullo kan fokusera på sajtens innehåll. SkandiaMäklarna blir bland de första i mäklarbranschen med denna typ av sajt.

– I dag surfas det nästan lika mycket via mobil och läsplatta som från datorn. Det ställer större krav på design och layout, vilket vi har tagit fasta på. I vår bransch är bilder av största betydelse och har därför fått en mer framträdande plats på den nya sidan. Vi vill att våra besökare ska kunna surfa lika enkelt på sidan oavsett om de sitter med mobilen på bussen eller vid datorn på jobbet, säger Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna.

Design & UX-byrån Strawberry Hill, som har formgivit den nya sajten, ligger även bakom SkandiaMäklarnas Blixtvärderingsapp. Byråns uppdrag har varit att hitta en optimal responsiv design för SkandiaMäklarnas specifika behov och profil. Webbyrån Happiness har sedan byggt den nya sajten.


För mer information kontakta:
Andreas Mühlich, marknadschef, SkandiaMäklarna, 08-505 502 14, 0734-42 46 32, andreas.muhlich@skandiamaklarna.se

Strawberry Hill Stina Janson 0708- 261679,  stina@strawberryhill.se
Happiness Christian Lund 0705-74 74 76,  christian.lund@happiness.se


SkandiaMäklarna är en av Sveriges största fastighetsmäklarkedjor med cirka 430 medarbetare på 75 kontor. SkandiaMäklarna särskiljer sig genom hög kunskap inom såväl försäljning, marknadsföring som lokalkännedom. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende.