2019-03-22

SkandiaMäklarna klättrar rejält i årets student rankingFrån sjunde plats 2018 till bronsplats 2019. SkandiaMäklarna tar ett rejält kliv uppåt när Sveriges mäklarstudenter rankar vilket mäklarföretag de helst skulle vilja jobba på. Bakom framgången ligger ett hårt och målmedvetet arbete.

Det är i Universums årliga undersökning Företagsbarometern som SkandiaMäklarna går starkt framåt. Svenska mäklarstudenter har fått svara på vilket mäklarföretag de tycker är mest attraktivt att arbeta på. SkandiaMäklarna har klättrat från plats sju till plats tre, och fått mer än dubbelt så stor andel röster som förra året.

Lukas Hernblad, rekryteringschef, är stolt och glad över den stora förbättringen. Han ser den som ett kvitto på ett strukturerat och målmedvetet arbete, där många i företaget har bidragit:

-Vi har jobbat mycket med att förstå vad studenter söker hos en arbetsgivare, och har utifrån detta skapat tydliga karriärvägar, kopplade till vår tillväxtresa. Ett stort engagemang och stark närvaro vid högskolorna har också varit avgörande.

Även SkandiaMäklarnas vd Henrik Olausson gläds över resultatet i Företagsbarometern:

- Det är verkligen kul att vi gör en så tydlig klättring. Vi vill vara det företag som mäklarstudenterna har som förstahandsalternativ och undersökningen visar att vi är nära att nå det målet.

Topplacering även i kundnöjdhet

Ökningen i attraktivitet hos studenterna sammanfaller med en tydligt ökad kundnöjdhet, där SkandiaMäklarna i den senaste mätningen (2018) klättrade till en andraplats i SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) årliga undersökning. Henrik Olausson menar att framgång föder framgång:

- För att nå framgång är det helt avgörande att våra kunder, medarbetare och framtida medarbetare känner starkt för vårt varumärke och det vi representerar. Vi är väldigt stolta över att vi under det senaste året tydligt har förbättrat oss i flera undersökningar som mäter kvalitet. Det ligger helt i linje med vår vision att vara den ledande kvalitetsmäklaren.

Länk till Universum Företagsbarometern 2019
Länk till Expressens artikel om fastighetsmäklarna med flest nöjda kunder (2019-03-18)

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Olausson, Vd SkandiaMäklarna, 073-367 98 00
 henrik.olausson@skandiamaklarna.se

Petra Selenius, Marknadschef SkandiaMäklarna, 073-367 98 20 petra.selenius@skandiamaklarna.se