2014-03-10

Michaela Bolins är Årets Mäklarstudent

I torsdags avgjordes tävlingen Årets Mäklarstudent på Berns i Stockholm. SkandiaMäklarna och employer branding-företaget Universum har korat Michaela Bolins, mäklarstudent vid Gävle högskola, till årets mäklarstudent 2014.

Motiveringen lyder: "Årets Mäklarstudent går till en person som har förstått innebörden av vad en kvalitetsmäklare är. Årets Mäklarstudent är ödmjuk, ärlig och driven. Hon har redan nu en hög kunskapsnivå och ett utpräglat kundfokus.  Michaela Bolins visar ett enormt engagemang, är ambitiös och tvekar aldrig för att ta tag i saker. Dessutom är hon social och har lätt att kommunicera med människor."

Michaela Bolins har läst två av utbildningen tre möjliga år, när hon utexamineras blir hon, utöver legitimerad fastighetsmäklare, även fil. kand. i företagsekonomi.

Michaela Bolins, varför tror du att du blev Årets Mäklarstudent 2014?

– Jag är väldigt driven och social, jag har ett enormt engagemange i det jag gör, vilket just nu är studier på Fastighetsmäklarlinjen. Jag har mycket energi och är öppen för allt det arbete som hör en fastighetsmäklares arbetsuppgifter till, säger Michaela Bolins.

Michaela Bolins har fått möjlighet att fortsätta arbeta, parallellt med studierna, på det mäklarkontor i Uppsala där hon haft sin praktikperiod. På frågan vad som gör en bra mäklare svarar hon att det är viktigt att se långsiktigt på arbetet och skapa goda relationer med sina kunder.

- Därtill ska man vara påläst och ha ett genuint intresse i att hjälpa och stötta kunden genom hela processen. En bostadsaffär är ju en av de största investeringarna man gör i sitt liv, menar Michaela Bolins.

Lyfta mäklarrollen
Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna, har varit delaktig i juryarbetet. Han menar att det är viktigt att lyfta mäklarrollen och uppmärksamma duktiga och hängivna blivande mäklare.

- Att arbeta som mäklare är mer komplext än vad många tror. Det är så mycket mer än en bostadsannons, visning och budgivning. För att vara en riktig kvalitetsmäklare krävs det både hjärta och hjärna genom hela kundprocessen, säger Andreas Mühlich.  

Om tävlingen
Bakom tävlingen Årets Mäklarstudent står Universum och SkandiaMäklarna. Tävlingen riktar sig till alla högskolestuderande på fastighetsmäklarlinjer i Sverige och drivs i syfte att premiera och lyfta fram duktiga studenter inom området. I mitten av februari inbjöds sex finalister till intervjuer och gruppövningar på SkandiaMäklarnas huvudkontor i Stockholm. Finalisterna fick bland annat lösa ett verklighetsbaserat case medan representanter från Universum och SkandiaMäklarna lyssnade till de olika resonemangen för en lösning.

För mer information kontakta:
Michaela Bolins, Årets Mäklarstudent 2014, 070-546 08 56 e-post: michaela.bohlins [at] hotmail.com

Andreas Mühlich, marknadschef, SkandiaMäklarna, 08-410 825 11, 0734-42 46 32, e-post: andreas.muhlich [at] skandiamaklarna.se