Miljöpolicy

SkandiaMäklarna vill ta en aktiv del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. I utförandet av mäklartjänster orsakar vi miljöproblem såsom utsläpp av växthusgaser och förbrukning av pappersprodukter. SkandiaMäklarna har en unik möjlighet att påverka köparna av mäklade fastigheter till att fatta kloka miljöbeslut.

SkandiaMäklarna åtar sig att följa den lagstiftning som finns samt att ständigt arbeta för att förbättra sina miljöprestanda. Detta genom att vara lyhörda för goda idéer från medarbetare, kunder och omvärlden. Arbetsmetoderna att utföra mäklartjänsterna ska kontinuerligt utvärderas ur ett miljöperspektiv.

SkandiaMäklarna ska ha ett aktivt miljöarbete som eftersträvar:

- aktiv dialog med de nya fastighetsägarna

- ökat användande av miljöfordon och miljöbränslen

- miljöanpassade mäklarkontor

- material i kretslopp

- alla medarbetares delaktighet

Miljötips

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite.

Ungefär 40% av all producerad energi gör vi av med i bostaden. Därför är det extra viktigt att tänka på hur just du kan göra skillnad för att bidra till en bättre miljö.

Läs mer här Miljöguide.pdf (11545,8 kB)

 

Du kan också hämta ditt exemplar hos din lokala SkandiaMäklare. Självklart använder vi miljöcertifierade tryckerier och allt papper är svanenmärkt.

Några enkla miljötips!

  • Genom att byta ut tio av de glödlampor som lyser under längst tid mot lågenergilampor eller kompaktlysrör kan du spara cirka 500 kWh per år.
  • Det går i normalfallet åt tre gånger så mycket energi för att torka kläderna som att tvätta dem. Välj en tvättmaskin med bra centrifugering, det sparar både tid och energi.
  • Att värma vatten görs energieffektivast i en vattenkokare.
  • Dricker ni mycket kolsyrat vatten kan en kolsyrningsapparat i hemmet spara miljö, ekonomi och rygg.
  • Se till att kylen och frysen har hela tätningslister på dörrarna. Byt gummi-listerna om de går sönder.
  • Många fiskbestånd är hotade idag medan andra är livskraftiga. Världsnaturfonden har tagit fram en lista över de fiskarter man kan äta och de man ska undvika. Läs mer på www.wwf.se.
  • Allt som drivs på el, anslutningskabel eller batteri, lämnas på återvinningscentralerna.
  • För varje kilo hårdplast som materialåtervinns sparar vi en liter olja. Av den plast som återvinns tillverkas alltifrån blomkrukor, kontorsstolar till diskborstar och bärkassar.