Trygga försäljningar

SkandiaMäklarna följer Folkhälsomyndighetens och Mäklarsamfundets rekommendationer för att du som kund ska känna dig trygg. Det är viktigt att vi som mäklarföretag tar vårt ansvar. Vi har anpassat våra visningar och möten för att bidra till att minska smittspridningen. Förutom bokade visningar erbjuder vi våra kunder videovärderingar, bostadsvisningar förinspelade på Facebook eller Instagram och livevisningar. Kontakta oss så hittar vi lösningar som passar för dig.

Hur påverkas bostadsmarknaden? SkandiaMäklarnas VD Henrik Olausson säger så här om marknadsläget just nu.

Det är fortsatt en positiv marknad med stigande priser, men med ett något lägre utbud än januari föregående år. Omsättningsmässigt är januari en riktigt bra månad. Människor väljer än mer att prioritera hemmet och sitt boende, vilket vi sett som en tydlig trend och konsekvens av pandemin. Enligt Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på bostadsrätter under januari med 1% medan priserna på villor var oförändrade. Prisutvecklingen på årsbasis ligger på 7% för bostadsrätter och 13% för villor.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

5 tips att tänka på vid en bostadsaffär

1. Står du inför att sälja eller köpa en bostad just nu? Ta kontakt med någon av våra duktiga mäklare på din ort. De kan ge dig bra råd om hur just din lokala marknad ser ut nu.

2. Se över din ekonomi. Kontakta din bank och diskutera hur mycket du kan låna samt skaffa dig ett lånelöfte. Fråga även din bank om du exempelvis behöver sälja först eller om du kan köpa utan att ha sålt. Gör en rimlig budget som du håller dig till.

3. Funderar du på att sälja till våren eller sommaren så är det dags att göra dig REDO nu. Här gör vi tillsammans en del förberedelser för att snabbt kunna starta din försäljning när du känner dig – just det – REDO. Exakt hur många och vilka förberedelser enas vi om tillsammans. Ju fler förberedelser, desto mer redo kommer du och din bostad att vara när tiden är mogen.

4. Gör en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och kan även göras digitalt. Våra duktiga mäklare värderar din bostad och kan även ge dig tips på hur du kan höja värdet på din bostad inför försäljningen.

5. För dig som ska köpa en bostad. Ta kontakt med mäklaren för att boka upp dig på en visning. Vi har flera olika alternativa lösningar för visningar, även privata och digitala, för att du ska känna dig trygg.

Klicka här för att komma i kontakt med något av våra lokala kontor.