Bostadsmarknaden just nu

SkandiaMäklarnas VD Andreas Moritz säger så här om marknadsläget just nu.

Precis som SkandiaMäklarna förutspådde i somras så har priserna på bostadsmarknaden sakta men säkert börjat stabiliseras efter en längre tid av höga uppgångar. Trenden är nu tydlig med avstannade priser på både bostadsrätter och villor i såväl riket som stort som i storstäderna. De fortsatt låga räntorna menar SkandiaMäklarna kommer göra att marknaden kommer vara stabil även framöver. De senaste månaderna har det blivit tydligt att både köpare och säljare anpassat sig till ett nytt läge på marknaden. Vi ser hur försäljningstiden går mer mot det normala. I takt med detta har priserna samtidigt stabiliserats på en hög nivå, något som vi spår kommer hålla i sig tack vare de låga räntorna. Försäljningstakten är däremot fortfarande hög vilket gör det viktigt att vara ute i god tid.

5 tips att tänka på vid en bostadsaffär

1. Står du inför att sälja eller köpa en bostad just nu? Ta kontakt med någon av våra duktiga mäklare på din ort. De kan ge dig bra råd om hur just din lokala marknad ser ut.

2. Se över din ekonomi. Kontakta din bank och diskutera hur mycket du kan låna samt skaffa dig ett lånelöfte. Fråga även din bank om du exempelvis behöver sälja först eller om du kan köpa utan att ha sålt. Gör en rimlig budget som du håller dig till.

3. Funderar du på att sälja i vinter så är det dags att göra dig REDO nu. Här gör vi tillsammans en del förberedelser för att snabbt kunna starta din försäljning när du känner dig – just det – REDO. Exakt hur många och vilka förberedelser enas vi om tillsammans. Ju fler förberedelser, desto mer redo kommer du och din bostad att vara när tiden är mogen.

4. Gör en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och kan även göras digitalt. Våra duktiga mäklare värderar din bostad och kan även ge dig tips på hur du kan höja värdet på din bostad inför försäljningen.

5. För dig som ska köpa en bostad. Ta kontakt med mäklaren för att boka upp dig på en visning.

Klicka här för att komma i kontakt med något av våra lokala kontor.