Trygga försäljningar

SkandiaMäklarna följer Folkhälsomyndighetens och Mäklarsamfundets rekommendationer för att du som kund ska känna dig trygg. Det är viktigt att vi som mäklarföretag tar vårt ansvar. Vi har anpassat våra visningar och möten för att bidra till att minska smittspridningen. Förutom bokade visningar erbjuder vi våra kunder videovärderingar, bostadsvisningar förinspelade på Facebook eller Instagram och livevisningar. Kontakta oss så hittar vi lösningar som passar för dig.

SkandiaMäklarnas VD Andreas Moritz säger så här om marknadsläget just nu.

Enligt statistiken för augusti från Svensk Mäklarstatisktik är läget fortsatt stabilt på bostadsmarknaden. Vi ser en gradvis återgång till ett mer normalt marknadsläge efter de extraordinära prisökningarna under pandemins värsta tid. – För ett år sen var läget annorlunda och marknaden präglades av ett prisrally där beteendet att köpa så fort som möjligt skapades. I takt med att samhället börjat återgå till en mer normal verklighet speglas det även av i höstens bostadsmarknad. Vi kan se att köpbeteendet sakta men säkert börjar anpassa sig till en mer normal marknad. I augusti visar Svensk Mäklarstatistik att bostadsrätterna ökade med +1 procent medan villapriserna var oförändrade. Vi tror inte att det kommer ske några större förändringar den närmaste tiden vad gäller prisbilden. Däremot kan bostadsaffärerna ta lite längre tid att genomföra.

5 tips att tänka på vid en bostadsaffär

1. Står du inför att sälja eller köpa en bostad just nu? Ta kontakt med någon av våra duktiga mäklare på din ort. De kan ge dig bra råd om hur just din lokala marknad ser ut nu.

2. Se över din ekonomi. Kontakta din bank och diskutera hur mycket du kan låna samt skaffa dig ett lånelöfte. Fråga även din bank om du exempelvis behöver sälja först eller om du kan köpa utan att ha sålt. Gör en rimlig budget som du håller dig till.

3. Funderar du på att sälja i vinter så är det dags att göra dig REDO nu. Här gör vi tillsammans en del förberedelser för att snabbt kunna starta din försäljning när du känner dig – just det – REDO. Exakt hur många och vilka förberedelser enas vi om tillsammans. Ju fler förberedelser, desto mer redo kommer du och din bostad att vara när tiden är mogen.

4. Gör en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och kan även göras digitalt. Våra duktiga mäklare värderar din bostad och kan även ge dig tips på hur du kan höja värdet på din bostad inför försäljningen.

5. För dig som ska köpa en bostad. Ta kontakt med mäklaren för att boka upp dig på en visning. Vi har flera olika alternativa lösningar för visningar, även privata och digitala, för att du ska känna dig trygg.

Klicka här för att komma i kontakt med något av våra lokala kontor.