Blogginlägg taggade med trädgård

Ta hand om höstträdgården

2013-09-04

Dagarna blir kortare och nätterna kallare men misströsta inte, än finns det tid att glädjas åt och pyssla om trädgården. För trots att hösten kan kännas vemodig är det en färgsprakande och utmärkt tid på året för plantering.

Grattis och lycka till i trädgården Marie och Susanne!

bild på Susanna Hultin och hennes böcker
2013-07-11

Nu är vinnarna utsedda i vår tävling om trädgårdsböckerna "Handbok för din trädgård" av Susanne Hultin och "Största trädgårdshjälpen" av Susanne Hultin och Gunnel Carlsson. Vi gratulerar denna gång Marie Leuchvius och Susanne Landström till det fina bokpaketet.

Så här får du sommarträdgården i blomning

2013-06-05

Sommarblommor i mängder, visst är det härligt? Särskilt om det är sorter som frodas och blommar hela sommaren till långt in på hösten. Ofta är de det starkaste färgerna som lockar till sig fjärilar och bin. Men en blomstrande trädgård kommer inte av sig själv och det är viktigt att ta hand om sommarblommorna, men hur gör man det bäst?

Gröna rum och gröna fingrar för Susanna

Susanna Hultin i sitt växthus
2013-04-19

Susanna Hultin har gett ut flera böcker med tips och råd för din trädgård, samt medverkat i tv-program som ”Söderläge” och ”Gröna rum”. Vi fick chansen att ställa lite frågor till Susanna och fick bland annat veta att mossa, det tar man inte bort genom att mossriva!

Vinn trädgårdsböcker!

Vinn trädgårdsböcker! Två bokpaket i vinstpotten.
2013-04-19

Vi lottar ut två bokpaket med tema ”trädgård". I potten denna gång ligger ”Handbok för din trädgård” av Susanna Hultin och ”Största trädgårdshjälpen” av Susanna Hultin & Gunnel Carlsson.

Förbered trädgården för vårens ankomst

2013-03-14

Jag tycker lite synd om vintern just nu. Alla verkar rörande överens om att den inte kan försvinna fort nog. Men innan våren gör verkligen entré är det dags att förbereda trädgård och planteringar för vad som komma skall.

Frisk och färgsprakande höstträdgård

Frisk och färgsprakande höstträdgård
2012-10-04

Även om hösten är det nödvändigt att ta sig en extra stund i trädgården, man behöver lägga en grund för en bra start nästa år. Det går även att få trädgården att räcka längre och vara extra färgsprakande med lite planering.

Vinn boken "Planera trädgården, skapa ditt eget paradis"

2011-10-15

Vi pratar oss gärna varma om trädgården, här i Bostadsbrevet. Men vad gör man om man inte vet i vilken ände i trädgården man ska börja? Det finns många bra böcker i hur man närmar sig sin drömträdgård. Vi lottar nu ut tre exemplar av vår favorit, Planera trädgården av Anders Dagsberg och Bertil Johanson.

Höstplock för trädgården

2011-10-15

Nu är det dags att förbereda vårens trädgård, sätta lökar och och så perenner. Det är också dags att flytta in till exempel delar av din örtträdgård, så att den kan frodas vidare inomhus i vackra krukor.

Dags att plantera i höstträdgården

2011-10-15

Just nu råder möjligheternas tid för den trädgårdsintresserade. Under hela hösten, ända till frosten gör entré, kan man plantera och fixa i trädgården. Framförallt är hösten vårlökarnas period.

Sidor