Blogginlägg taggade med inredning

Time to pynt

2013-11-29

Allt är inte snö som glittrar. Jul- och adventspynt i guld och silver gör det också! Nu är det äntligen dags att pynta inför advent och så smått börja skapa julstämning.

HELA LISTAN: Sveriges 100 bästa design och inredningsbloggar

HELA LISTAN: Sveriges 100 bästa design och inredningsbloggar
2013-11-06

Kanske tror du att du har koll på Sveriges design- och inredningsbloggar? Det trodde vi med. Men efter att ha gett oss katten på att hitta de 100 bästa inom alla kategorier, så kan vi bara konstatera att det finns fler än man tror! Och riktigt bra sådana, som inspirerar och förgyller för alla typer av hem oavsett inredningsbudget. Vi ville hitta bloggar som passar alla inredningssmaker och bloggar av alla storlekar (från små till lite större). Här kommer listan, håll till godo!

Formex 2013 - höstens inredningstrender

2013-09-20

Elect... Eclest... Ectetic! Näää...E-c-l-e-c-t-i-c. Höstens stora inredningstrend ligger inte så snällt i munnen. Men det är inte så mycket att göra åt! Trendspaningarna från höstens Formex,  som gick av stapeln 21/8, var entydiga. E-c-l-e-c-t-i-c. Det är det som gäller i höst!

Fokus på tavelsättning

Fokus på tavelsättning
2013-08-15

Tavlor. Fotografier, litografier, oljemålningar eller akvareller. Oavsett vad du föredrar att hänga upp på väggen där hemma så brukar problemen uppstå när det är dags att komponera dessa. Hur får man dessa att samsas om samma vägg, och hur kommer det sig att vissa bara ”får till det” medan andra får borra och spika och spackla och ändra i oändlighet och det känns ändå inte riktigt hundra?

Förvaringsdrottningens bästa tips

Förvaringsdrottningens bästa tips
2013-06-11

Hon har fått sin blogg utnämnd till "Månadens bästa inredningsblogg" hos Booli, hon får sortera Tilde de Paulas pryllåda i TV4 Nyhetsmorgon (du vet en sådan låda där man slänger in det mesta som man inte vet var man ska lägga) och hon får inspirationsföreläsa på IKEA. Paulina Draganja, eller förvaringsdrottningen som hennes blogg heter, kallar sig själv för förvaringsnörd. Vi kallar henne förvaringsexpert, och vi har fått tillfälle att ställa lite frågor om - just det, förvaring.

Marint är fint

Marint är fint
2013-05-20

Sommaren är på ingång, och kanske är drömmen om ett sommarställe den dröm du ska förverkliga i år? Eller har du helt enkelt bara fallit för marininspirerad inredning? Denna gång har vi hittat några favoriter på www.ahlens.se som passar fint när känslan ska vara marin och somrig. Dessutom två klassiker varje sommarställe bör ha!

Inredningsdetalj: platsbyggda bokhyllor

Platsbyggd bokhylla i tornrum
2013-05-02

Har du mycket väggar hemma, eller har du utmaning i form av outnyttjade utrymmen under trappor eller liknande? En platsbyggd bokhylla har fördelen att den just är platsbyggd, dvs låter dig utnyttja hela det utrymme du tänker använda till förvaring.

Tävla och vinn "Med känsla för antikt"!

Tävla och vinn "Med känsla för antikt"!
2013-04-08

Svara på en fråga och motivera varför just du bör vinna boken "Med känsla för antikt" av Marie-Louise Douglas. Två exemplar finns att tävla om. Lycka till! 

Fyra nyanser av vitt

Fyra nyanser av vitt
2013-03-28

Lång och tung, känns den, vintern. Innan den äntligen släpper taget. Varje år är det likadant. Och varje år prisar vi ljuset när våren äntligen behagar komma. Är det vår envisa, mörka, nordiska vinter som fått oss så förälskade i ljuset? Intervju med Lars Lindahl, arkitekt på PineCloud Arkitektur om ljus och vitt.

Vi vill inte vänta på det goda längre...

2013-03-04

En del säger att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Men nu vill vi faktiskt inte vänta på våren längre! Nu inreder vi med fåglar, fjärilar, blommor och skira björkar och skapar vår egen vår.

Sidor