Blogginlägg taggade med bostadsmarknaden

Bostadspriserna fortsätter stiga!

2015-03-11

Priset på bostäder fortsätter stiga även i vår. I senaste Mäklarforum menar drygt hälften (63 %) av de tillfrågade mäklarna att bostadspriserna i riket stiger med fem procent det kommande halvåret. Efterfrågan är upptill 30 procent större än utbudet och närmare var femte bostad i riket säljs innan öppen visning har ägt rum.

Bostadsmarknaden fortsatt stark!

2015-01-26

2014 var ett år där bostadsmarknaden präglades av en hög efterfrågan, ett lågt utbud, snabba försäljningar, med en prisuppgång till följd. Priserna på riksnivå för samtliga bostadstyper gick upp under 2014. Bostadsrätter och villor gick upp med +9% medan fritidshus ökade med +5%. Detta enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

4 frågor, 3 Skandiamäklare

Bild på mäklare vid tillträde
2013-11-08

Vi frågar tre olika Skandiamäkklare om hur ser bostadsmarknaden ser ut på deras lokala orter idag och hur den kan tänkas utvecklas i höst och vinter. Denna gång frågar vi Carola Wetterlund på vårt kontor i Stockholm vasastan, Patrik persson i Nyköping/Oxelösund och Therese Bjurenlind i Mölnlycke.

Fyra mäklare om marknadsläget i Västerås, Stockholm Östermalm, Halmstad samt Karlskrona

2013-08-22

Calle juhlin, Fastighetsmäklare, SkandiaMäklarna västerås

1. Hur har bostadsmarknaden sett ut i sommar i ditt område?
Det har varit en bra sommar med ett minskat utbud och stor efterfrågan på de annonser som legat ute.
 

Tre mäklare om marknadsläget i Umeå, Täby och Helsingborg

2013-03-27

Thomas Swenson, Fastighetsmäklare, SkandiaMäklarna LinköpingMaria Bäckström, Fastighetsmäklare, SkandiaMäklarna Umeå

1. Hur upplever du marknaden idag?
Jag tycker att marknaden börjat vakna till liv mera nu i mars efter en liten trögare januari och februari.  Det man tar in säljs inom rimlig tid till bra pris.

Tre mäklare om marknadsläget i Linköping, Stockholm Kungsholmen och Göteborg

2012-11-02

Thomas Swenson, Fastighetsmäklare, SkandiaMäklarna LinköpingThomas Swenson, Fastighetsmäklare, SkandiaMäklarna Linköping

1. Hur upplever du marknaden idag?
Prismässigt stabil men positiv. Inga stora skiftningar uppåt eller nedåt. Håller en jämn prisökningskurva helt enkel. Vad det gäller utbudet är det fortfarande betydligt lägre än vanligt. Bostadsrätter hetare än villor.

Hur är bostadsmarknaden i Vasastan?

Åsa Ericsson SkandiaMäklarna om marknadsläget
2012-05-04

Hur upplever du marknaden idag?

Det har varit ett mindre utbud av lägenheter sedan årskiftet och mycket större intresse från köparna som varit mer aktiva i budgivningarna och inte alls så avvaktande som i höstas. De sista veckorna har utbudet av lägenheter ökat i Vasastan.

Hur är bostadsmarknaden i Södertälje?

2012-03-27

Hur upplever du marknaden idag?

Marknaden idag är lite svår analyserad, det tar ofta lite längre tid att få till en försäljning. Utbudet är dock inte så stort ännu och ”rätt” bostad genererar fortfarande bra slutpriser.

Sjunkande priser och ökat utbud på bostadsmarknaden i höst

2011-10-15

Oron för den ekonomiska utvecklingen slår igenom i höstprognoserna för bostadsmarknaden. Mäklarna spår både sjunkande priser och ökat utbud i höst. Dock tror en tredjedel på stillastående priser. Det framgår i senaste Mäklarforum där 159 mäklare ger sin bild av marknaden.