Blogginlägg taggade med mat

På tisdag är det äntligen dags för semlor

Klassiska semlor
2013-02-08
Kommentarer

På tisdag är det dags, vare sig du tjuvstartat eller inte, när det är fettisdag är det i det närmaste semeltvång. Semlor är enkelt att göra själv, och de gör garanterat succé! Här kommer recept på klassisk semla med (eller utan) hetvägg samt en liten specialare med vanilj och blåbär.

Ta en paus från julmaten i mellandagarna

Stekt gös och havskräfta med morots- och apelsinkräm
2012-12-21
Kommentarer

Ibland kan det dock vara gott med en god middag som inte innehåller ingredienser från det klassiska julbordet. 

Jultryffel

Jultryffel
2012-12-14
Kommentarer

Snart är julen här och det är dags att börja ladda med godsaker.

På söndag är det pepparkakans dag

Pepparkakans dag
2012-12-07
Kommentarer

Varför inte testa att baka något annat än de traditionella pepparkakorna?

Franskt tema

Fredagsmeny v 48 - Franskt tema
2012-11-30
Kommentarer

Festa till det med moules marinier. En rätt som är supergod och enkel att tillaga. Till huvudrätt blir det entrecote som serveras med friterad lök och potatis. Efterrätten består av den omåttligt populära Creme brulén. Gör rätterna var för sig eller ställ till med en brakmåltid. 

Kronärtskocka, röding & mjölkchoklad

Fredagsmeny v 46 - kronärtskockskräm, halstrad röding, hasselnötstårta
2012-11-16
Kommentarer

Veckans trerätters består av riktigt höstiga smaker som kronärtskocka och halstrad röding med rotfrukter. Till efterrätt blir det en hasselnötstårta.

Unna dig något gott i helgen

Hummersallad, torskrygg och rårörda hjortron
2012-11-09
Kommentarer

Veckans trerätters består av hummersallad, torskrygg och rårörda hjortron. 

Festligt med äpplen

Carpaccio, abbore & munkar
2012-11-02
Kommentarer

Tre rätter som alla innehåller äpple – carpaccio, abbore och munkar. Låt väl smaka!

Höstig halloween-meny

Höstig halloween-meny
2012-10-25
Kommentarer

Ladda inför halloween med pumpasoppa, helstekt hjortinnanlår med västerbottenostkrockett och pumpapaj. 

Njut av höstens goda svamp

Njut av höstens goda svamp
2012-10-18
Kommentarer

Trattkantareller till förrätt, blandsvamp till huvudrätt och en smarrig mjölkchokladpanna cotta till efterrätt.

Sidor